Biesbosch Buffel Challenge

Biesbosch Buffel Challenge!

Een Wielerwedstrijd op 15 mei in de Biesbosch? Covid regels geven (nog) geen ruimte voor de wedstrijd ‘Omloop Van De Biesbosch’. Jammer maar het organiserende comité heeft gelukkig een andere uitdaging voor je!  Een Challenge op het wedstrijdparcours, Buffelen in de Biesbosch!

Iedereen kan, binnen een vastgestelde periode, meedoen op een dag en tijdstip dat het schikt. De beste renners komen op het virtueel podium maar krijgen echte prijzen !

Hoe doe je mee?
Van zaterdag 8 mei 2021 9:00 uur tot zaterdag 15 mei 2021 16:00 uur rijd je de Challenge op het wedstrijdparcours van de Omloop van de Biesbosch. Eén ronde is ruim 9 km.
Je rit registreer je op Strava. Hierdoor wordt je Challenge prestatie geregistreerd én, ook niet geheel onbelangrijk, in de uitslagenlijst gezet.

Voor wie?
Iedereen
kan in de volgende categorieën rijden (van recreant tot prof), je kunt gewoon kiezen waar je de benen voor hebt!

 • Biesbosch Buffel Challenge Sportklasse rijden drie ronden. Voor het juiste Strava segment klik hier.
 • Biesbosch Buffel Challenge Amateurs rijden zes ronden (je doet nu niet mee in het klassement van de Sportklasse). Voor het juiste Strava segment klik hier.

 • Biesbosch Buffel Challenge Elite rijden negen ronden (je doet nu niet mee in het klassement van Sportklasse en Amateurs). Voor het juiste Strava segment klik hier.

Voor alle categorieën maken we een uitslag voor dames en heren.  Prijs voor de plaatsen 1 tot 3 én uiteraard eeuwige roem !

 ‘Biesbosch Challenge Kris Kras’.
Dit is een route van 60 km door de Biesbosch. Je rijdt hem op GPS. Deze tocht is vooral om te genieten van de prachtige omgeving.  Zet je apparaat vooral op navigeren anders verdwaal je zeker. Geen Challenge maar toch… er is een Strava segment aangemaakt en een KOM / QOM prijsje beschikbaar.

De route is beschikbaar op :

 • Strava (premium) abonnement. Voor het segment klik hier.
 • Afstand meten, klik hier.
 • Komoot, klik hier.

Ben je er niet handig mee, rijdt dan met een maatje die het wel is.

LET OP!

 • Je rijdt met inachtneming van de Corona regels van dat moment. 
 • Sla je rit op met de naam van de Challenge die je hebt gereden.
 • Zet je rit op “publiek” anders kunnen we je rit niet zien.

Kosten?
Deelname is in principe gratis, have fun. Mocht je een bijdrage willen doen, graag!  We hebben uiteraard kosten maar wij doneren ook de helft van jou bijdrage aan de Scouting Altenagroep. Zij hebben recent een brand gehad in de opslag. Masten en zeilen in vlammen op. Nu kunnen de waterscouts niet meer varen… Deze mooie organisatie heeft beperkte middelen en kunnen een financiële hulp nu heel goed gebruiken. Klik hier voor meer informatie.

Iets te drinken?
 Op moment van schrijven is nog niet bekend of we een drankje mogen aanbieden. Koffie To GO (en Heineken 0.0). We willen dit graag, maar het moet binnen de COVID regels op 15 mei mogen. Als dit het geval is… dan staan we kort bij start en finish voor jullie gereed.

Als groep rijden?
Volgens de huidige Corona regels mag dit niet. We hopen dat dit snel veranderd.
Als de regels het toelaten, is dit alleen op zaterdag 15 mei 2021 toegestaan. Je moet je hiervoor vooraf aanmelden via jgroeneveld@outlook.com.
Voor het rijden in groep gelden dezelfde categorieën als hierboven, Sportklasse, Amateurs en Elite Buffel Challenge. Je wordt alleen als groep geregistreerd. Je komt dus niet in het individuele klassement.

Verder…

 • Challenges zijn geen evenementen of wedstrijden. Het is een persoonlijke uitdaging met de mogelijkheid  je te meten met andere deelnemers, zodat je het beste van jezelf kunt geven en laten zien.
 • We rijden over openbare wegen. Let goed op, wees vriendelijk, voorzichtig en geef elkaar ruimte.
 • Publicatie van de uitslag vindt plaats op deze website!
 • Deelname is geheel voor eigen verantwoordelijkheid.
 • Het organiserend comité kan niet aansprakelijk worden gesteld voor wat voor schade of letsel dan ook.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail aan jgroeneveld@outlook.com.

Graag zien we je aan de start van de Biesbosch Buffel Challenge! En deel dit bericht vooral aan al je fietsvrienden!