Uitleg Basisleden & Funklasse

Basisleden
De wedstrijd is voor KNWU basislicentie houders, de geoefende recreant die vaker aan wedstrijden deelneemt en alle ex licentiehouders zoals sportklasse, amateurs en elite. Voorheen werd deze categorie ook wel regiorenners genoemd.
De wedstrijden staan open voor deelnemers woonachtig in een straal van 25km of leden Jan van Arckel. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. De wedstrijd worden naast op onze website, ook aangekondigd op de site van de KNWU. In deze klasse is het verplicht te rijden met een geregistreerde transponder. Transponders zijn te huur bij de inschrijving.

Funklasse
Deze categorie is laagdrempelig en bedoeld voor de startende of incidentele deelnemer om kennis te maken met wielersport. Zij hebben nog nooit of weinig aan een wedstrijd deelgenomen. Voorheen werd deze categorie prominenten wedstrijd genoemd.
De wedstrijd staat open voor inwoners van Altena, Bommelerwaard en Alblasserwaard. Een basislicentie is niet verplicht maar wordt wel geadviseerd i.v.m. verzekering. De kosten voor deze licentie bedragen slechts 14€ per jaar. Minimum leeftijd 16 jaar. In deze klasse is geen transponder verplicht.
Er wordt streng toegezien dat er geen renners inschrijven die vallen onder de criteria Basisleden. De organisatie heeft het recht renners in te delen in de juiste categorie.
In principe starten Basisleden en Funklasse apart. Bij minder dan acht Funklasse renners starten beide categorie samen, maar worden wel apart geklasseerd.

Kosten: Inschrijfgeld; voor inschrijveren €5,- na inschrijveren €10,- KNWU basislidmaatschap info; www.knwu.nl/lid-worden/basislidmaatschap Het basislidmaatschap aanvragen is eenvoudig; https://www.knwu.nl/lid-worden

Het is niet toegestaan voor Funklasse renners zich aan te sluiten bij de Basisleden renners indien zij gedubbeld worden. Beide categorieën rijden hun eigen wedstrijd. Bij discussie beslist de organisatie.

Wielrennen is een risicosport. Deelname is geheel op eigen risico! De organisatie kan op geen enkele wijzen aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijke schade, schade aan materiaal of aan derde.